Corona maatregelen in de praktijk

Sluiting praktijk

Update november 2020
Om dit zo veilig mogelijk te werken en de kans op verspreiding van COVID-19 te beperken, spreek ik graag het volgende af met mijn klanten.

Bij twijfel niet doen

Als een afspraak niet door kan gaan, omdat je bepaalde symptomen hebt, dan kun je de afspraak zonder kosten afzeggen. Ook kort van te voren. Belangrijk is namelijk dat we bij twijfel de behandeling niet door laten gaan.

Bij de volgende symptomen wordt de behandeling altijd afgezegd als jij of huisgenoten/gezinsleden last hebben van:
– koorts (38 graden of hoger)
– kortademigheid
– verlies van reuk en/of smaak
Ook als je de afgelopen 14 dagen in een land met oranje/rood reisadvies bent geweest. Of jij en/of je huisgenoten een Corona-infectie hebben gehad. 

Als je een van deze symptomen hebt, overleggen we of deze nieuw voor je zijn of dat je er al langer bekend mee bent:
– (neus-)verkoudheid zoals hoesten, kuchen, niezen, loopneus, keelpijn
– branderige ogen
– moeheid
– hoofdpijn
– je ziek voelen of diarree

De dag voor de afspraak krijg je een digitaal formulier in je mailbox met een aantal checkvragen rondom Corona. 

Aanpassingen in de praktijk

Volgens de richtlijnen van mijn beroepsvereniging NVA zijn een aantal aanpassingen gedaan om zo veilig mogelijk te kunnen werken.

Geen eigen handdoeken mee
Bij iedere behandeling komt speciaal papier op de behandeltafel en een grote handdoek die gewassen wordt op 60 graden. Dus je hoeft niet zelf badlakens of handdoeken mee te nemen.

Minimale wachttijd
Kom max. 5 minuten voor de afgesproken tijd, zodat je geen gebruik hoeft te maken van de wachtruimte.

Kom alleen 
Minderjarigen kunnen met ouder/verzorger komen, maar anderen geldt: graag alleen naar de praktijk komen.

Handreiniging 
Was thuis je handen goed volgens de richtlijnen van het RIVM. Bij de voordeur van de praktijk kun je je handen reinigen met desinfecterende handgel. 

Reiniging tussen afspraken
Afspraken worden niet meer aaneensluitend gepland, maar er zit voortaan 15 minuten tijd tussen. In deze tijd wordt uitgebreid gereinigd. Dat betekent de ruimte goed luchten, materialen verwijderen plus schoonmaak en desinfectie (o.a. van het pinapparaat en alles wat je hebt aangeraakt). Hierdoor kunnen minder afspraken op een dag gepland worden. Dus heb je beperkte mogelijkheden in je agenda, plan dan vervolgafspraken vooruit.

Toiletgebruik
Je kunt geen gebruik maken van het toilet, dus hou daar van te voren rekening mee. Bij hoge nood maak ik uiteraard een uitzondering, maar dan reinig ik het toilet aansluitend grondig.

Mondkapje
Binnen 1,5 meter zet ik een mondkapje op: als ik je pols voel, tong bekijk, naalden plaats en verwijder. De rest van de behandeling kunnen we op 1,5 meter afstand blijven. Verzoek aan jou of je bij binnenkomst en bij bovenstaande momenten ook een mondkapje wilt dragen. 

Als je nog vragen hebt over deze maatregelen, laat het me weten.

Spread love
Not fear