Moederdag: wauw of auw?

Moederdag

Zondag 12 mei is het Moederdag. Een dag waarop moeders extra in het zonnetje gezet worden. Zelf vind ik deze dag heel leuk om ‘ons mam’ met iets kleins te verrassen. Misschien sta je er niet zo bij stil, maar deze dag is helaas niet voor iedereen een feestelijke dag.

Kindje in het hart

Vrouwen die verlangen naar een kindje, maar bij wie het niet lukt om zwanger te raken. Moeders die een kind hebben verloren. Vrouwen die een of meerdere miskramen hebben gehad. Voor deze vrouwen kan de tijd rondom Moederdag een pijnlijke periode zijn. De winkels pakken volop uit met moederdagcadeautjes. En de tijdlijn op Facebook en Instagram stroomt vol met foto’s van bijzondere familiemomenten. De confrontatie met het Moedergeluk van anderen kan het gemis extra groot maken.

Moeder in het hart

Andere vrouwen kunnen op Moederdag hun moeder niet meer omhelzen, omdat hun moeder overleden is. Over het algemeen is Moederliefde onvoorwaardelijk. Daardoor kunnen moeders hun kinderen een plek bieden die enorm veilig voelt. Waar je helemaal jezelf mag zijn en alle maskers kunt laten vallen. Op Moederdag kan de afwezigheid van je moeder extra voelbaar zijn.

Moederdag voor iedereen

Sta eens stil bij de vrouwen in je omgeving. Misschien ken jij vrouwen die in bovengenoemde situaties zitten. Stel een open vraag om te polsen hoe ze tegen Moederdag aankijken. Dat is namelijk heel persoonlijk. Want niet iedereen met een kindje of moeder in hun hart ervaart deze feestdag als een lastigere dag. Maar als je merkt dat iemand wél opkijkt tegen zondag, dan is het een kleine moeite om ze te laten weten dat je aan ze denkt.

Photo by Giulia Bertelli van Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *