Recept: Flammkuchen

flammkuchen geitenkaas

We zitten volop in de zomer, mijn lievelingsseizoen. In deze periode heb je vaak meer behoefte aan lichtere maaltijden en eten in gezelschap. Een flammkuchen is een ideaal gerecht om samen te delen. Het handige is dat je het beleg kunt variëren, zodat iedereen met verschillende voorkeuren een stukje kan nemen. In dit recept wordt geitenkaas gebruikt, dat is makkelijker te verteren dan kaas van de koe. 

Flammkuchen met geitenkaas, rode ui en mango

25 minuten bereidingstijd / 2 personen

Ingrediënten (bij voorkeur biologisch):

  • flammkuchendeeg voor 2 personen
  • 2 rode uien
  • 150 gram spinazie
  • 75 gram geitenkaas
  • 1 mango
  • 25 gram zadenmix
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper

Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapapier. Leg het flammkuchendeeg op de bakplaat en bak 3-5 minuten onder in de hete oven. Haal het deeg uit de oven en zet opzij. Was intussen de spinazie, laat goed uitlekken en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en roerbak de spinazie 2 minuten. Laat de spinazie daarna goed uitlekken (gebruik bijvoorbeeld een zeef en druk het vocht eruit).

Pel de ui en snijd in dunne ringen. Beleg het flammkuchendeeg met de spinazie en rode ui. Verbrokkel de geitenkaas erover. Breng op smaak met zout en peper en bak 10-15 minuten boven in de voorverwarmde oven. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukken. Haal de flammkuchen halverwege uit de oven en verdeel de mango en zadenmix erover. Plaats terug in de oven en bak nog 5 minuten.

Tips:
Maak het gerecht compleet met een gemengde salade. 

Gezond eten gemakkelijk gemaakt

Ik ben trotse partner van Ekomenu, we delen de visie dat gezonder worden begint met goede voeding. De Chinese geneeskunde staat voor advies ‘op maat’ en dat geldt ook voor voeding. Er is niet één manier van eten die goed is voor iedereen, want ieder mens is anders. Daarom heeft Ekomenu de keuze uit verschillende leefstijlen, van vegan tot koolhydraatarm. 

De weekmenu’s helpen je gezonde maaltijden op tafel te zetten met biologische ingrediënten, direct van de boer. Als partner mag ik je 35% korting  geven op je eerste bestelling.