Recept: pastinaak stamppot

pastinaak lente stamppot

Eind van deze maand start de lente alweer. Maar we hebben ook nog regelmatig te maken met de kou vanuit de winter. Dan is een lichte stamppot een goed idee. Pastinaak heeft een verwarmende energie, het gerecht is warm, dus dat is goed voor je vertering. Maar je voegt wel al wat frisse groene groenten toe van de lente.  

Pastinaak stamppot

30 minuten bereidingstijd / 2 personen

Ingrediënten (bij voorkeur biologisch):

  • 600 gram pastinaak
  • 2 runderbraadworsten
  • 2 rode uien
  • 400 gram lentegroenten (bijvoorbeeld spinazie, veldsla)
  • 1 el mayonaise 
  • 1 el bakolie

Breng water aan de kook voor de pastinaak. Schil de pastinaak, snijd in stukken en kook in circa 20 minuten gaar. Giet daarna het water af (vang wat kookvocht op). Voeg een beetje mayonaise en kookvocht toe en stamp de pastinaak tot een puree. Proef en en breng op smaak met peper. 

Verhit intussen bakolie in een koekenpan en bak de runderbraadworst rondom bruin en gaar (circa 10 minuten). Pel en snijd de ui in halve ringen en bak 5 minuten met de braadworst mee. 

 Was de lentegroenten in een vergiet en schep alles door de pastinaakpuree. Doe de deksel op de pan en zet de pan nog even opzij zodat de groenten kunnen slinken. Serveer de pastinaak-lente stamppot met de runderbraadworst en gebakken ui.. 

Tips:
In plaats van een runderbraadworst, kun je ook voor een vegetarische worst kiezen. 
De stamppot kun je extra op smaak brengen met wat mosterd, peper en zout. 

Gezond eten gemakkelijk gemaakt

Ik ben trotse partner van Ekomenu, we delen de visie dat gezonder worden begint met goede voeding. De Chinese geneeskunde staat voor advies ‘op maat’ en dat geldt ook voor voeding. Er is niet één manier van eten die goed is voor iedereen, want ieder mens is anders. Daarom heeft Ekomenu de keuze uit verschillende leefstijlen, van vegan tot koolhydraatarm. 

De weekmenu’s helpen je gezonde maaltijden op tafel te zetten met biologische ingrediënten, direct van de boer. Als partner mag ik je 35% korting geven op je eerste bestelling.