Recept: Quesadilla

quasadilla

2 ons groenten per dag is het advies. Om alle vitamines en mineralen binnen te krijgen, kun je dit beter verhogen naar 400 of 500 gram. Met de gebruikelijke Nederlandse lunch van een broodje met beleg is dat lastig haalbaar. Zelf vind ik een tortilla daarvoor ideaal. Het is heel gemakkelijk om die te vullen met allerlei groenten. In dit recept zit zure room en geraspte kaas. Omdat dit volgens TCM tot Damp kan leiden, kun je deze variant beter niet elke dag eten maar af te wisselen met bijvoorbeeld groente spread in plaats van zuivel. 

Quesadilla

20 minuten bereidingstijd / 2 personen

Ingrediënten (bij voorkeur biologisch):

  • 2 rode u
  • 2 romatomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gram mais
  • 100 gram spinazie
  • 100 ml zure room
  • 2 tl paprikapoeder
  • 4 tortilla wraps volkoren of groenten
  • 75 gram geraspte kaas

Pel en snipper de ui. Was de tomaat en snijd in stukjes. Pel de knoflook. Spoel de mais af onder de kaan, gebruik bijvoorbeeld een zeef. Verwarm bakolie in een koekenpan en bak de ui en tomaat op een laag vuur. Pers de knoflook erboven uit en voeg de mais toe. Voeg ook de komijnpoeder, paprikapoeder en peper toe. Haal uit de pan en zet apart.

Was de spinazie en laat uitlekken. Verdeel de zure room over de helft van de benodigde tortilla’s en beleg met de geraspte kaas, ui, knoflook, tomaat, mais en spinazie. Houd de andere helft apart.

Verwarm een droge koekenpan. Leg de belegde tortilla’s in de pan en bak totdat de tortilla lichtbruin is en de kaas is gesmolten. Haal de tortilla uit de pan en bak nu de overgebleven (lege) tortilla’s. Bedek de belegde tortilla’s met een lege tortilla. Verwarm eventueel nog kort in de pan. Snijd vervolgens in vieren en serveer.

Tips:
Ook erg lekker met zelfgemaakte guacamole. Dit maak je door een rijpe avocado, een teentje knoflook, een halve rode ui, 2 el citroensap, een snufje zout en peper met elkaar te malen en mengen.

Gezond eten gemakkelijk gemaakt

Ik ben trotse partner van Ekomenu, we delen de visie dat gezonder worden begint met goede voeding. De Chinese geneeskunde staat voor advies ‘op maat’ en dat geldt ook voor voeding. Er is niet één manier van eten die goed is voor iedereen, want ieder mens is anders. Daarom heeft Ekomenu de keuze uit verschillende leefstijlen, van vegan tot koolhydraatarm. 

De weekmenu’s helpen je gezonde maaltijden op tafel te zetten met biologische ingrediënten, direct van de boer. Als partner mag ik je 35% korting  geven op je eerste bestelling.