Kruiden en supplementen

Soms is ondersteuning met kruiden en/of supplementen nodig om de behandeling te versterken of te versnellen. Voor beide takken van therapie heb ik uitgebreide scholing gehad zodat ik je dit veilig kan adviseren. Ik adviseer en heb daarbij geen commercieel voordeel, zo heb ik geen voorraad in de praktijk of verdien ik niet aan bepaalde merken. Als ik een kortingscode voor je kan regelen, dan gaat dat voordeel helemaal naar jou.

Kruiden en supplementen

Kruidentherapie

Fytotherapie (kruidengeneeskunde) bevat oeroude kennis over hoe planten ons kunnen ondersteunen bij klachten. Kruidentherapie zet ik in via thee of een tinctuur, die vaak sterker werkt en makkelijker mee te nemen is. Een tinctuur is een alcoholische oplossing met daarin de werkzame stoffen van een of meer kruiden.

Tinctuur

  • 3 keer per dag innemen met water voor de maaltijd. Je druppelt de tinctuur in een beetje water en drinkt het dan op.
  • Het aantal druppels per keer verschilt per persoon, dit geef ik aan. Soms kies ik voor een langzame opbouw.
  • Ik stel de tinctuur op maat voor je samen. Dit bestel ik online bij de leverancier die dit vervolgens samenstelt. De tinctuur krijg je met de factuur van de leverancier, de factuur kun je rechtstreeks aan hen betalen. Een flesje kruidentinctuur kost ongeveer 25 euro (inclusief verzendkosten), hier kun je circa een maand mee doen, afhankelijk van de hoeveelheid druppels die je nodig hebt.
  • Belangrijk is om na 3 tot 5 dagen gebruik contact op te nemen met me om te kijken hoe het gaat. Op basis daarvan kunnen we het aantal druppels verhogen of verlagen.
  • De tinctuur schudden voor gebruik en bewaren op een koele, donkere plek. Praktisch is het het handigst om de tinctuur op het aanrecht te zetten, maar liever niet in de volle zon.

Thee

Kruidenthee wordt medicinaal als je er grotere hoeveelheden van drinkt. Meestal is dit 500 – 1.000 ml per dag. Je hebt 1 eetlepel kruiden nodig voor 1 liter thee. Het makkelijkst is om het in de ochtend te maken, in een thermosfles te bewaren en er gedurende de dag wat kopjes van te drinken.

Cyclus klachten

“Iedere vrouw is uniek, daarom neem ik uitgebreid de tijd voor je. En maak ik een behandelplan op maat met tips om zelf mee aan de slag te gaan.”

Afspraak maken

“Iedere vrouw is uniek, daarom neem ik uitgebreid de tijd voor je. En maak ik een behandelplan op maat met tips om zelf mee aan de slag te gaan.”

Afspraak maken