Acupunctuur bij cyclus klachten

De meeste vrouwen menstrueren zo’n 450 keer in hun leven. Als dat gepaard gaat met pijn, korte lontjes, huil- en vreetbuien en flink bloedverlies dan heeft dat een enorme impact op hoe je je voelt. De cijfers liegen er niet om: 33% van de vrouwen is rondom de menstruatie belemmerd in hun dagelijkse dingen op het werk en thuis. 70% van de vrouwen heeft last van psychische klachten en vermoeidheid. 

Vrouw met cyclus klachten

Cyclusklachten komen dus veel voor. Maar dat betekent niet dat we het normaal moeten vinden. Gelukkig is er heel vaak wat aan doen. In de Chinese geneeskunde is de gezondheid van vrouwen al duizenden jaren een apart vakgebied. Ook heb ik veel ervaring met de inzet van kruiden en supplementen. Daardoor heb ik veel mogelijkheden om cyclusklachten te verlichten. Gemiddeld duurt het 3 maanden om de cyclus te reguleren. 

Wat kun je zelf doen om je cyclus te verbeteren?

Cyclus in kaart brengen

Om inzicht te krijgen in je cyclus, kun je gebruik maken van de gratis cyclus planner. Die laat de pieken en de dalen van je cyclus zien. Je bent namelijk door de hormonen niet in alle fasen van de cyclus dezelfde vrouw. Daarom voel je je op sommige momenten onverslaanbaar en op andere momenten wil je het liefst alleen zijn. En dat is helemaal prima, maar niet dat de dalen zo erg zijn dat je je dagelijkse dingen niet kunt doen of je slecht voelt. 

Beter afstemmen op het ritme van je cyclus

Je cyclus bestaat uit vier fasen met verschillende hormoonspiegels. Daardoor heeft het een ritme, dat je kunt vergelijken met de seizoenen in de natuur. In deze video’s leg ik daar meer over uit. 

Lees en leer meer over je cyclus

In het magazine CYCLUS&ZO neem ik je uitgebreid mee in de wondere wereld van de cyclus, zodat je meer kennis en handvatten krijgt om je vrouwengezondheid te verbeteren. 

Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van

Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van

Menstruatiepijn

Een pijnlijke menstruatie waardoor je niet naar werk of school kunt, heet dysmenorroe. De pijn kan in de buik, rug of bovenbenen zitten. 

PCOS

Bij Polycysteus Ovarium Syndroom (PCOS) kunnen verschillende klachten voorkomen zoals geen of een onregelmatige cyclus, overbeharing, acné.

Hevig menstrueel bloedverlies 

Veel bloed bij de menstruatie wordt ook wel menorragie genoemd. De kans op doorlekken werkt enorm beperkend. 

Endometriose

Bij endometriose zit weefsel dat lijkt op baarmoederslijmvlies op andere plekken dan de bedoeling is. Dat kan enorme pijn geven tijdens de menstruatie.

Geen of onregelmatige menstruatie

Een gezonde menstruatiecyclus heeft een eisprong. Bij geen of een onregelmatige menstruatie ontbreekt deze vaak, waardoor je ook de positieve effecten van hormonen mist. 

PMS en PMDD

Bij PMS heb lichamelijke en mentale klachten vóór de menstruatie. PMDD is het gemene zusje van PMS met nog heftigere impact op je emoties.

Cyclus klachten

“Iedere vrouw is uniek, daarom neem ik uitgebreid de tijd voor je. En maak ik een behandelplan op maat met tips om zelf mee aan de slag te gaan.”

Afspraak maken

“Iedere vrouw is uniek, daarom neem ik uitgebreid de tijd voor je. En maak ik een behandelplan op maat met tips om zelf mee aan de slag te gaan.”

Afspraak maken