Acupunctuur bij zwanger worden

1 op de 6 vrouwen heeft moeite om zwanger te worden. Soms is er een oorzaak te vinden en is het verklaarbaar dat de vrouw of de man verminderd vruchtbaar is. Maar vaak is er sprake van onbegrepen verminderde vruchtbaarheid: er is regulier geen reden te vinden waarom het tot nu toe nog niet gelukt is.

ivf ervaring acupunctuur

Dit maakt het ongrijpbaar en daardoor is de behoefte groot om te focussen op wat wél kan. En er is vaak nog genoeg te verbeteren door de cyclus te reguleren en stress, slaap, voeding en beweging aan te pakken. Ik volg de ontwikkelingen op het gebied van fertiliteit nauwgezet, onder meer door jaarlijks het Integrative Fertility Symposium te bezoeken waardoor ik ook van de ontwikkelingen in de reguliere zorg op de hoogte blijf.

Naast acupunctuur en leefstijladvies adviseer ik soms kruiden en supplementen om verbeteringen te versnellen. 

Wat kun je zelf doen om je vruchtbaarheid te verbeteren?

Basale temperatuurcurve bijhouden

Het bijhouden van een basale temperatuurcurve geeft veel inzicht in je cyclus en of je de optimale omstandigheden hebt om zwanger te worden en te blijven. In dit artikel leg ik het uit en kun je een grafiek downloaden zodat je het makkelijk bij kunt houden.

Bereid je lichaam voor

In China nemen paren ruim de tijd om zich voor te bereiden op een zwangerschap. Ze zorgen dat de gezondheid van zowel de man als de vrouw goed is. Ook in Westerse studies is aangetoond dat de preconceptiefase heel belangrijk is. Niet alleen om je zwangerschapskansen te vergroten, maar ook om een gezond kindje te krijgen. ⁠Deze voorbereiding vraagt tijd, omdat sperma en eicellen drie maanden nodig hebben om te rijpen. Het in kaart brengen van de cyclus is een goed vertrekpunt. 

Ik ben gespecialiseerd in ondersteuning bij

Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van

Natuurlijke vruchtbaarheid vergroten

Als je de boodschap krijgt om het nog een tijdje zelf te proberen, help ik je je kansen te vergroten.

IUI

IUI is vaak de eerste stap in de reguliere vruchtbaarheidsbehandelingen. Ik ondersteun je met het reguleren van de cyclus.

KID

Vrouwen die zwanger willen worden met een spermadonor kunnen dat doen via een KID traject. Dit traject kan ondersteund worden met acupunctuur. 

IVF en ICSI

Als IUI of KID niet lukt, dan is IVF of ICSI vaak de volgende stap. Acupunctuur vermindert de bijwerkingen van de hormonen en de spanning. 

Herhaalde miskramen

Het is heel verdrietig als je meerdere keren een kindje verliest. Helaas is er vaak geen duidelijke oorzaak te vinden. Ik kijk dan of de Chinese geneeskunde of orthomoleculaire therapie aanwijzingen geeft voor verbetering.

In de Chinese geneeskunde maken we de vergelijking met een tuin. Je bewerkt de aarde, haalt onkruid weg, bemest het, geeft het water. De kans dat er van een zaadje een mooie bloem wordt, is dan veel groter.

Afspraak maken
Ondersteuning kinderwens

In de Chinese geneeskunde maken we de vergelijking met een tuin. Je bewerkt de aarde, haalt onkruid weg, bemest het, geeft het water. De kans dat er van een zaadje een mooie bloem wordt, is dan veel groter.

Afspraak maken