Hoe kun je je voorbereiden op de bevalling met acupunctuur?

Bevallen is voor veel vrouwen een spannend moment waar je je zo goed mogelijk op wilt voorbereiden. In het buitenland is voorbereiden met acupunctuur vanaf week 36 wijd verspreid in ziekenhuizen en verloskundigenpraktijken.

Voorbereiden op bevalling met acupunctuur

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat acupunctuur hierbij ondersteunend kan werken. Zo heeft de Universiteit van Mannheim een studie onder 800 zwangere vrouwen uitgevoerd. Drie groepen werden gevormd:

  1.  Vrouwen die behandeld werden volgens het schema van de Duitse gynaecoloog Dr. Römer
  2. Vrouwen die een placebo behandeling kregen.
  3. Vrouwen die geen behandeling ondergingen.

De eerste groep blijkt gemiddeld 60% minder complicaties te hebben.

Hoe ziet een behandeling met acupunctuur eruit om je voor te bereiden op de bevalling?

Ik ondersteun je graag via dit effectieve protocol van Römer met acht dunne naaldjes op je benen en voeten. Als je klachten hebt zoals onrust, maagzuur en slapeloosheid, plaats ik extra naaldjes erbij. Vanaf week 36 krijg je één keer per week een behandeling. De vrouwen die ik hiervoor heb behandeld, geven aan dit ook als een moment van ontspanning te ervaren. De behandeling is gericht op:

  •  je baby in de meest optimale positie te krijgen
  • je lichaam voor te bereiden op de bevalling zoals het rijpen van de baarmoedermond
  • je energie een boost te geven zodat je de bevalling beter aan kunt
Cyclus klachten

“Iedere vrouw is uniek, daarom neem ik uitgebreid de tijd voor je. En maak ik een behandelplan op maat met tips om zelf mee aan de slag te gaan.”

Afspraak maken

“Iedere vrouw is uniek, daarom neem ik uitgebreid de tijd voor je. En maak ik een behandelplan op maat met tips om zelf mee aan de slag te gaan.”

Afspraak maken