Cyclus planner

Met deze cyclus planner houd je je cyclus bij en noteer je hoe je fysiek en mentaal in je vel zit. Dit is de eerste stap om meer inzicht te krijgen in je cyclus en veranderingen op te kunnen merken. Het kost je maar een paar minuten per dag en levert veel wijsheid op.

Tip: Doe het op een vast moment op de dag of koppel het aan een ander dagelijks moment zoals tanden poetsen.

1. Evaluatie

Kijk aan het einde van de cyclus terug met de evaluatievragen in de planner. Vergelijk het met de cyclus daarvoor: zijn er dingen veranderd in positieve of negatieve zin? Bepaal waar ovulatie en menstruatie zijn en kijk of je de seizoenen kunt herkennen.

Zijn er klachten die te maken hebben met je cyclus? Wil je daar ondersteuning bij, plan dan een afspraak.

2. Stem af op je cyclus

Na een paar maanden krijg je een gevoel over je uitdagende dagen. Zo kun je je agenda aanpassen op hoe je je voelt. Je herkent de dagen waarop je je krachtig en energiek voelt of veel zin hebt om af te spreken met vrienden. Maar ook de dagen wanneer je moe bent en meer rust nodig hebt: plan daarvoor alvast me-time in. Natuurlijk begrijp ik dat je niet alles kunt plannen, maar vaak meer mogelijk dan je denkt. 

“Je cyclus leren kennen is als een weersvoorspelling. Niet altijd 100% raak, maar een goed vertrekpunt. Je hebt de optie om een paraplu mee te nemen als je weet dat er kans is op regen. Dat voelt altijd anders dan compleet overvallen worden door een plensbui.”
Download Cyclus planner