De seizoenen van je cyclus

seizoenen in cyclus

Wist je dat je cyclus uit vier verschillende fasen bestaat die je kunt vergelijken met de seizoenen? Je leven beter af te stemmen op deze fasen is ontzettend handig voor je energiemanagement. 

Alles heeft een ritme, ook je cyclus

Zoals je in deze illustratie van Studio Karline kunt zien, kun je de cyclus onderverdelen in vier seizoenen. Elke fase heeft plussen en minnen op fysiek, mentaal en emotioneel gebied. 

Winter: menstruatie
Lente: voor de ovulatie
Zomer: ovulatie
Herfst: voor de menstruatie

De menstruatie en ovulatie zijn belangrijke triggers om naar een volgend seizoen te gaan. Je cyclus is uniek en kan per maand iets verschillen, dat is niet in beton gegoten. Net zoals de weersveranderingen soms wisselen en seizoenen eerder of later beginnen, kunnen de fasen in je cyclus ook veranderlijk zijn. Het bijhouden van je cyclus, ook wel cyclus tracken genoemd, helpt je om je cyclus en je lichaam te leren kennen en te luisteren naar de signalen die je lichaam geeft.

Afstemmen op je cyclus

Leer meer over de seizoenen van je cyclus. 

De winter in je cyclus

De eerste dag van de menstruatie luidt de winter in. 

De lente in je cyclus

Na de bloeding start de lente. Joehoe!

De zomer in je cyclus

De zomer is de favoriete fase van vrouwen, deze start rond de eisprong.

De herfst in je cyclus

De herfst kennen we als een seizoen waarin we ons niet onszelf voelen met allerlei klachten. Dat hoeft niet zo te zijn!

Hulp nodig?

Heb je het gevoel dat je continu in je herfst en winter zit? Je verlangt naar het gevoel van de zomer, maar je dat zelden ervaart? Dan is er werk aan de winkel om je cyclus te reguleren. Ik help je er graag bij: maak hier een afspraak.

Dit bericht is gepost in Cyclus. Bookmark de link.